Blog

Ezért lehet szüksége az Ön cégének is Ballbar gépbemérésre

Ezért lehet szüksége az Ön cégének is Ballbar gépbemérésre

2022. 07. 26. 10:41:25

CNC szerszámgépekkel végzett alkatrészgyártás során a hibalehetőségek előfordulását ideális esetben nullára kell redukálni, mivel a szerszámgép működésében bekövetkezett, vagy a nem megfelelő telepítésből fakadó hibák rövid távon is drasztikusan csökkentik a termelékenységet, növelik a karbantartási költségeket és az állásidőt és ezáltal az egységköltségeket, nem is beszélve az lekésett határidőkről és az elégedetlen ügyfélről.

Ezektől függ egy CNC megmunkálóközpont megtérülése

Ezektől függ egy CNC megmunkálóközpont megtérülése

2022. 07. 25. 15:53:20

Egy új szerszámgép beszerzése minden cég számára komoly döntés, mert nem csak az eszközvásárlás költségével kell számolnunk, de a fenntartásával is. A szerszámgépeknek folyamatos karbantartásra van szükségük ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül hasznos termelőeszközök legyenek. Amennyiben megfelelő figyelmet fordítunk a rendszeres karbantartásra, el tudjuk kerülni a komolyabb meghibásodásokat, melyek jellemzően hosszabb leállást és nagyobb költséget vonnak maguk után. 

Minél hosszabb időszakot vizsgálunk, annál biztosabb, hogy megéri a befektetést, de ehhez biztosítanunk kell azt a termékéletgörbét, ameddig biztosan értéket tud termelni nekünk. Összeszedtük, hogy milyen információkra van szükségünk, ha egy gép megtérülését akarjuk kiszámítani.