A weboldal cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.

 

ELFOGADOM

Ezért lehet szüksége az Ön cégének is Ballbar gépbemérésre

Ezért lehet szüksége az Ön cégének is Ballbar gépbemérésre

CNC szerszámgépekkel végzett alkatrészgyártás során a hibalehetőségek előfordulását ideális esetben nullára kell redukálni, mivel a szerszámgép működésében bekövetkezett, vagy a nem megfelelő telepítésből fakadó hibák rövid távon is drasztikusan csökkentik a termelékenységet, növelik a karbantartási költségeket és az állásidőt és ezáltal az egységköltségeket, nem is beszélve az lekésett határidőkről és az elégedetlen ügyfélről.

CNC szerszámgépek meghibásodásai rövid ideig még kozmetikázhatóak, de előbb-utóbb a munkadarabon is mérhető szinteken jelennek meg. Renishaw QC-10 Ballbar mérőeszközünkkel azonnal diagnosztizáljuk a probléma okát és ezzel rengeteg fejfájástól, felesleges költségektől kíméljük meg ügyfeleinket.

Míg a klasszikus minőségellenőrző rendszerek az esetek túlnyomó részében csupán a hiba bekövetkezte után azonosítják a meghibásodásokat, amikor a szervizköltségek és a termelékenység csökkenéséből fakadó veszteség már az egekbe szöknek; addig a Ballbar gépdiagnosztika gyors, egyszerű és megfizethető preventív megoldást jelent a hiba okának feltárására.

 

 

A Renishaw QC-10 Ballbar két részből áll. A fő elem maga a Ballbar, amely egy precíziós, teleszkópos lineáris érzékelő, a két végén tökéletesen megmunkált gömbökkel. Ehhez csatlakozik két precíziós mágneses rögzítőelem, melyek a gépasztalhoz és a főorsóhoz illeszkednek.

A diagnosztika során az érzékelő golyói kinematikusan helyezkednek el a mágneses csészékben. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a Ballbar megmérje a legkisebb sugárváltozásokat is, miközben a gép egy programozott körpályát jár be.

A Ballbar szoftvere a begyűjtött adatokból a pozicionálási pontosság általános mérési adatait (körkörösség, köríveltérés) a nemzetközi szabványoknak megfelelően vagy a Renishaw saját elemzési jelentései szerint számítja ki. Ez a jelentés egyedi matematikai elemzést használ, hogy a lineáris leolvasások halmazából számos további egyedi géphibát diagnosztizáljon, melyek grafikusan és numerikus formában is megjelenít.

Rendszeres Ballbar gépbeméréssel tehát:

•             biztosítható a precíz megmunkálás

•             csökkenthető az állásidő és a karbantartási költségek

•             minimalizálható a selejtes munkadarabok száma

•             adatalapúvá tehető a megelőző karbantartás

A Renishaw körkörösség ellenőrző műszeres megoldásaink akár 90%-kal is csökkenthetik a beállításhoz szükséges időt, és továbbfejlesztik a felhasználó rendelkezésére álló folyamatszabályozási lehetőségeket. Tapasztalt szakértőink segítségével a Renishaw Ballbar diagnosztika ráadásul pár óra alatt elvégezhető.