Termékek Menü
Hívjon minket: +36 1 347 0608
Írjon nekünk: info@tstmachine.hu
Magyar hu
English en

Szerviz sztorik

Mérőrendszer felszerelés hagyományos esztergára

Cégünknek régóta alapeleme hagyományos gépek üvegléces mérőrendszerrel történő felszerelése.

Legutóbb Üllőn tettünk fel egy háromtengelyes digitális rendszert egy szokványos 1000 mm-es csúcstávolságú, 330-as elforduló átmérőjű esztergára.

  • hosszán - 1000 mm
  • keresztszán - 350 mm
  • késszán - 150 mm
  • DRO - 3-tengelyes Easson

A felszerelést szakembereink végeztek, akik odafigyeltek a megfelelő takaróelemekre is, annak érdekében, hogy a hűtővíz se follyon be.

Kitamura palettacserélő javítás

Egy budapesti szerszámgyártással foglalkozó céghez hívtak, hogy nézzük meg a Kitamura HX250G megmunkáló központjukat, amit az elmúlt időszakban nem használtak, de most ismét lett rá feladat, mert egy precíziós 4-tengelyes gépről van szó.

  • a Mitsubishi hajtásokban az elemek lemerültek, ezeket kicseréltük,
  • majd felvettük a referenciát a tengelyeken, és a szerszámcserélőn is
  • a palettacserélő volt a következő, de a kézi mozgás során a palettakiemelés nem működött. Két munkahenger emel ki egyszerre, de az egyik beragadt és a tömítése is elszakadt.
  • A munkahengert kiszereltük, a cégnél gyártottak egy új gyűrűt rá (másnapra készen is volt), közben megvettük a tömítést is.

A visszaszerelést követően a gép ismét hiba nélkül működött, és elkezdődött újra a két műszakos gyártás.

MUM 9-6000 referenciahiba javítás

Egy székesfehérvári állami cégnél, ahol nagyméretű alkatrészeket gyártanak egy 1991-es csepeli gyártású Fagor vezérlős CNC mozgóállványos marógép, MUM 9-6000 egyszer csak rosszul vette fel a referenciát, időnként túláram hibával letiltott és a hidraulika is állandóan kapcsolgatott.

Átvizsgálás után megállapítottuk, hogy két Stromag hajtáskártya is rossz, az egyiknek offset hibája volt, a másikon egy eldurrant kondenzátort találtunk.

  • a hajtásokat kiszereltük, megjavíttattuk, majd néhány nap múlva visszaszereltük
  • a hidraulika nyomásszabályzóját kitisztítottuk és beállítottuk

A gép ismét üzemképesen áll az üzem rendelkezésére.

Colchester Alpha fogaskerékcsere

Egy budapesti mérőműszek gyártásával foglalkozó cégnél a CNC eszterga váltó fogaskerekei elkoptak.

Az általunk képviselt Colchester ebben az esetben is raktárról tudta szállítani a szükséges pótalkatrészeket, amit kicseréltünk. A váltó fogaskerekei között megszűnt a lapjáték. Láttuk, hogy a főorsószíj is kezd elhasználódni, ezért megbeszéltük, hogy két hónapon belül azt is cserélni kell.

Colchester Alpha golyósorsócsere

Egy kecskeméti, többek közt fúrógyártással is foglalkozó cégnél a Colchester Alpha 1400S CNC esztergán elkoptak a golyósorsók.

Az X és Z golyósorsók ki lettek szerelve, és a támcsapágyakkal együtt újra lettek cserélve. Ennek eredményeként a tizedes lógások helyett, ismét pontosan dolgozik a gép. Mivel az időpont úgy esett a tervszerű karbantartás részeként a gépen olajat és olajszűrűt is cseréltünk a főorsószekrényben.

Termék összehasonlítás
Loading...
Csak raktáron lévő gépek mutatása

Válogasson, válasszon megfontoltan!

Kedvező lízing konstrukciók. Éljen vele! Keressen minket!

Egyes modellek 2 héten belül üzembe helyezhetőek!